Πολιτική

Υποκλοπές: Εκτός ο Τζαβάρας από την Επιτροπή Διαφάνειας – «Μου ζητήθηκε να διευκολύνω το κόμμα, έστειλα επιστολή»


Αντικαταστάθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα,  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας έχουν κληθεί ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα δώσει το παρών, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων με τις υποκλοπές εταιρειών. Ωστόσο, για τους κυρίους Μπίτζιος και Λαβράνος οι πιθανότητες να έρθουν είναι λίγες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζαβάρας είχε εκφράσει τις διαφωνίες του με τη ΝΔ για το απόρρητο, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να γίνεται επίκληση τη δεδομένη στιγμή.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο aftodioikisi.gr, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πολλές φορές έχει επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των παρακολουθήσεων, φέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ να δέχθηκε πιέσεις για να «διευκολύνει» την κατάσταση…

Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον κ. Τζαβάρα για να πει τους ακριβείς λόγους ως προς την αντικατάστασή του, αλλά και τι ακριβώς συνέβη.

«Οι θέσεις μου στην Επιτροπή είναι ξεκάθαρες από την πρώτη στιγμή που δέχτηκα να συμμετέχω σε αυτήν. Ειδικά για το ζήτημα του απορρήτου έχω πάρει σαφή θέση που δεν συμπίπτει με την κρατούσα άποψη στο κόμμα. Το κόμμα γνώριζε εδώ και μέρες ότι δεν θα άλλαζα στάση. Το συζήτησα και για να μη δημιουργηθεί ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αποφάσισα να στείλω μια επιστολή ζητώντας την αντικατάστασή μου, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Οι προσωπικοί λόγοι αυτοί παρερμηνεύτηκαν από κάποια ΜΜΕ που έγραψαν ότι υπήρξε θέμα υγείας. Όχι, δεν είναι θέμα υγείας. Είναι πολιτική θέση. Ακολούθησε η απόφαση αντικατάστασής μου, καθώς μου ζητήθηκε να διευκολύνω το κόμμα».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις