Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Δεν είμαστε πλέον η ατμομηχανή της ανάπτυξης- Μέτρα για δημοσιονομικό ανάχωμα


Η Γερμανία δεν είναι πλέον η ατμομηχανή της ανάπτυξης, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, άλλες χώρες περνούν καλύτερα την τρέχουσα κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ και τόνισε ότι η χώρα του έχει μεγάλη ανάγκη από πολιτική δράση προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της, αναφερόμενος εμμέσως σε φοροελαφρύνσεις.

«Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το καθήκον της για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Λίντνερ από την Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αναφερόμενος μάλιστα στις προβλέψεις του ΔΝΤ για ανάπτυξη κατά 1,5% στη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «έναν ευπρόσδεκτο λόγο» προκειμένου να ζητηθεί μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Άλλωστε, τόνισε, η Γερμανία υποφέρει ιδιαίτερα από τις δημογραφικές εξελίξεις και οι τιμές της ενέργειας είναι εδώ και χρόνια πολύ υψηλότερες από ό,τι σε άλλες χώρες. Τώρα η κυβέρνηση εργάζεται, τόνισε, για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών και για τη δημιουργία «δημοσιονομικών αναχωμάτων» απέναντι κυρίως στον πληθωρισμό ο οποίος εμποδίζει την ανάπτυξη. Προανήγγειλε δε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις 31 Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, ο Κρίστιαν Λίντνερ επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Βερολίνου να συνεχίσει τη στήριξη, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα χρειαστεί την από κοινού προσπάθεια του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και άλλων, «δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την ΕΕ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα