Άμυνα & Διπλωματία

Υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με Ισραήλ - έρχονται drones για θαλάσσια επιτήρηση


Υπογράφηκε ψηφιακά -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- αμυντική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Τη συμφωνία υπόγραψαν ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, υποστράτηγος (ε.α) Udi Adam.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ (15-16 Ιανουαρίου) με τον ομόλογό του Ναφτάλι Μπένετ επιβεβαιώθηκε η βούληση της Ελλάδας και του Ισραήλ για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους στον αμυντικό τομέα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα εξοπλισμών και επίκαιρα ζητήματα συνεργασίας στον αμυντικό/τεχνικό τομέα.

τα ισραηλινά drones

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ενοικίαση UAV Heron για εναέριες περιπολίες στα σύνορα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Heron νοικιάζεται από την Ελλάδα για τρία χρόνια, με την προοπτική της αγοράς του στην συνέχεια.

Διαβάστε επίσης