Αγορές

Υπό πίεση οι τράπεζες, απώλειες στο Χρηματιστήριο


Μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις όπου κατέγραψε θετικό πρόσημο και ο Γενικός Δείκτης «φλέρταρε» τις 1.350 μονάδες, το χρηματιστήριο βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων σήμερα, με τους πωλητές να έχουν αναλάβει τα ηνία της αγοράς. 

Οι τραπεζικές μετοχές είναι στην πρέσα, λόγω και της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μηδενίσει το επιτόκιο στα ελάχιστα αποθεματικά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 1,98%, με τις μετοχές της Πειραιώς και Alpha Bank να υποχωρούν έως -3%.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων που πέτυχαν οι ελληνικές τράπεζες στα φετινά stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν έως το απόγευμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν με επιτυχία και σχετική ευκολία τα τεστ αντοχής.

Στις ευρωαγορές, μια ημέρα μετά τη νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ, επικρατεί μικτή εικόνα. Ο γερμανικός δείκτη DAX υποχωρεί -0,09% ενώ ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κερδίζει +0,22% και ο γαλλικός CAC 40 χάνει -0,42%.

Απώλειες 1,33% στο ΧΑ

Στο ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.327,75 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,33%, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,75 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,26%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,92%), της Jumbo (+0,15%) και του ΟΤΕ (+0,07%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (-3,66%), της Aegean (-3,38%), της Alpha Bank(-2,83%) και της Viohalco (-2,23%).
Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 79 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις