Χρηστικά

Υπό επεξεργασία το σχέδιο ρύθμισης μικροοφειλών για μισθωτούς και συνταξιούχους


Αναζωπυρώνονται τα σενάρια που θέλουν το υπουργείο Οικονομικών, να επεξεργάζεται ένα σχέδιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων μικροοφειλών που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι σε εφορία και Ταμεία.

Η ρύθμιση που βρίσκεται υπό την επεξεργασία των ιθυνόντων του οικονομικού επιτελείου, σχεδιάζεται στα πρότυπα του εξωδικαστικού μηχανισμού και αφορά οφειλές έως 3.000 ευρώ. Προβλέπει 36 δόσεις, από τις 12 ή και 24 δόσεις που προσφέρονται σήμερα σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Υπό την σκέψη των ιθυνόντων του ΥΠΟΙΚ είναι να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, με μικροοφειλές, δεν πήραν το «εισιτήριο» για το εξωδικαστικό μηχανισμό.

Το ΥΠΟΙΚ προσανατολίζεται να θεσπίσει συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούν μισθωτοί και συνταξιούχοι μικροοφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να παράσχει διευκολύνσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τους μικροοφειλέτες, προκειμένου να δημιουργήσει ρεύμα καταθέσεων προς τα κρατικά ταμεία και μειώσει κατακόρυφα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ θα τεθεί υπόψιν των Θεσμών το Νοέμβριο και αν τελικώς εγκριθεί από αυτούς, θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή στα τέλη της χρονιάς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί, στους οποίους έχουν μεταφερθεί τα πλάνα του οικονομικού επιτελείου, εκφράζουν ήδη αντιρρήσεις για τη αύξηση των δόσεων σε 36.
 

Διαβάστε επίσης