ΕΥΖην

Υπέροχο το redesign του Sotheby's New York


Ολοκληρώθηκε ο ανασχεδιασμός του οίκου δημοπρασιών Sotheby's στη Νέα Υόρκη και πλέον ο χώρος επιζητά να ανταγωνιστεί μεγάλα μουσεία σε όλον τον κόσμο ως προς τον σκοπό, την κλίμακα, την ποιότητα και την ευελιξία.

Τον ανασχεδιασμό έκανε ο Σοχέι Σιγκεμάτσου (Shohei Shigematsu) του αρχιτεκτονικού γραφείου OMA, δημιουργώντας σαράντα αίθουσες, ποικίλων διαστάσεων, σε τέσσερις τελείως αναμορφωμένους ορόφους.

Sotheby's Νέα Υόρκη ανασχεδιασμένο

    
«Το όλο πρότζεκτ είχε να κάνει με τη σύλληψη μιας ποικιλίας χώρων που θα απαντούν στις ποικίλες δραστηριότητές τους. Πλέον, δεν είναι μόνον ένας χώρος δημοπρασιών, είναι μια πολύπλευρη καλλιτεχνική οντότητα» τόνισε, στα εγκαίνια, ο διευθυντής του γραφείου του OMA στη Νέα Υόρκη Σοχέι Σιγκεμάτσου.
    
«Υπάρχουν 40 αίθουσες τέχνης και 20 διαφορετικοί τύποι αιθουσών τέχνης - διαφορετικά μεγέθη, με διαφορετικά υλικά» συνέχισε ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας.

«Στόχος μας ήταν να δώσουμε ευελιξία μέσω ποικιλομορφίας, κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στον κόσμο των μουσείων και των γκαλερί» πρόσθεσε.

Sotheby's Νέα Υόρκη ανασχεδιασμένο

   
«Το νέο "στρατηγείο" είναι σχεδιασμένο για να είναι ανοιχτό και να ενθαρρύνει την ανακάλυψη. Όλα τα προγράμματα που είναι προσανατολισμένα προς το κοινό έχουν μεταφερθεί στα χαμηλότερα επίπεδα, ξεκλειδώνοντας τη δημόσια δυναμική του κτηρίου» τόνισε ο σχεδιαστής του καινούργιου Sotheby's New York.
    
Οι εναρκτήριες εκθέσεις ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας/σύγχρονης τέχνης του Μαΐου θα είναι ανοιχτές στο κοινό έως τις 14 του μηνός.

Διαβάστε επίσης