ΕΥΖην

Υπερφόρτωση ή εξάντληση στο γραφείο; Αναπνοές Pilates!


 Είστε στο γραφείο και οι απαιτήσεις της δουλειάς σας «χτυπάνε κόκκινο» -το ίδιο και το στρες. Ίσως μάλιστα να αισθάνεστε και εξάντληση! Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να ανταπεξέλθει σε μία τέτοια κατάσταση; Όχι, μην κινείστε προς την καφετιέρα! Ο καφές μόνο περισσότερα προβλήματα θα σας φέρει σε αυτή την περίπτωση. Είτε χρειάζεστε να ηρεμήσετε, είτε να έχετε περισσότερη ενέργεια, σε αυτή την αρκετά συνηθισμένη κατάσταση θα μας βοηθήσει η Ιωάννα Νεράντζου, γυμνάστρια και ιδιοκτήτρια του Fit Me by Ioanna, με δύο πολύ εύκολες και σύντομες τεχνικές αναπνοών από τη μέθοδο Pilates. 

Δε χρειάζεται να σηκωθείτε από τη θέση σας. Μείνετε καθιστοί και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Και αρχίζουμε:

Για ηρεμία: 

- Κρατήστε χρονόμετρο για 2 λεπτά και κλείστε τα μάτια. 

- Εισπνεύστε συνεχόμενα από τη μύτη τρεις φορές και εκπνεύστε τέσσερις. Αυτό ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα (που μας παρέχει ηρεμία) και σε βοηθά να αποσυμπιεστείς.

Για ενέργεια: 

- Κρατήστε χρονόμετρο για 2 λεπτά και κλείστε τα μάτια. Εισπνεύστε από τη μύτη τέσσερις φορές και εκπνεύστε από το στόμα τρεις. Αυτή είναι η ιδανική «άσκηση» για ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος (για εγρήγορση) το πρωί ή πριν από ένα απαιτητικό meeting.

Δοκιμάστε τις δύο τεχνικές ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση και… δε θα χάσετε!

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία την κα Ιωάννα Νεράντζου και το γυμναστήριο Fit Me by Ioanna Nerantzou (Γρυπάρη 103, Καλλιθέα, τηλ. 210 9512545).

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις