Επιχειρήσεις

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη των σουπερμάρκετ Metro-MyMarket


Σημαντική αύξηση των πωλήσεων και υπερδιπλασιασμό κερδών επέτυχε κατά την τελευταία χρήση (2020) η εταιρεία των σουπερμάρκετ Metro και MyMarket, που ανήκει στην οικογένεια Παντελιάδη.
Ακολουθώντας τη γενικότερη ανοδική τάση της αγοράς τροφίμων σε συνθήκες πανδημίας, ο όμιλος αύξησε κατά 5,6% τον ετήσιο τζίρο του, που ανήλθε σε 1,33 δισ. ευρώ.

Ο αυξημένος τζίρος σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του περιθωρίου μεικτού κέρδους, τον εξορθολογισμόλεουργίας του δικτύου και τη συμπίεση λειτουργικών δαπάνων, οδήγησε σε υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας (+140%).
 Με EBITDA +29,6% (στα 58,7 εκατ. ευρώ), τα καθαρά κέρδη πρό φόρων ανήλθαν σε 24,1 εκατ. ευρώ, έναντι 10,1 εκατ. ευρώ στη χρήση 2019.
Ο όμιλος δίνει τώρα έμφαση στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων και στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου του. Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος σημείωσαν πέρυσι άνοδο 250%. Φέτος θα λειτουργήσει η πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα B2B e-shop για επαγγελματίες.

Παράλληλα θα ανοίξουν 6-8 νέα καταστήματα, τα οποία θα προστεθούν στο υπάρχον δίκτυο των 227.
Το πενταετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει επενδύσεις σε υποδομές, νέα καταστήματα σε στρατηγικά σημεία της τουριστικής αγοράς, νέα τμήματα στο υπάρχον δίκτυο, νέες υπηρεσίες διανομής με δημιουργία hubs στα μεγάλα αστικά κέντρα, κ.ά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα