Επιχειρήσεις

Υπερδιπλασίασε (+133%!) τα κέρδη της η Epsilon Net


Υψηλές επιδόσεις επέτυχε στην τελευταία χρήση (2020) η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Epsilon Net, επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή δυναμική της, που ενισχύεται περαιτέρω με εξαγορές και συνεχή διεύρυνση του πεδίου εργασιών της.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 133(!) και ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ, με κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 20,7% στα 21,7 εκατ. ευρώ και EBITDA +57,5%. Ιδιαίτερα θετικές διαγράφονται οι προοπτικές για την τρέχουσα και την επόμενη χρήση.

 Τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2020 παρουσιάστηκαν σήμερα στους αναλυτές και το επενδυτικό κοινό από τη διοίκηση της εταιρείας, που επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι:

"Το 2020 αποτέλεσε κομβική χρονιά για τον Όμιλο, αφού παρά τις ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στρατηγικούς του στόχους καθώς και σημαντική αύξηση των μεγεθών και της κερδοφορίας του.

Σημαντικοί σταθμοί για το 2020 ήταν τον Ιούλιο η επιτυχής ολοκλήρωση της εισαγωγής των μετοχών της Εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η πιστοποίηση της εταιρίας ως πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης από την ΑΑΔΕ, τον Ιούλιο του 2020, και η εξαγορά του 80% της εταιρείας DATA COMMUNICATION Α.Ε. τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς".

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Ομίλου  διαμορφώθηκαν σε 20,8 εκ. ευρώ, ο μακροπρόθεσμος δανεισμός ανέρχεται σε 10,86 εκατ., ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός σε 4,19 εκ. και το θετικό καθαρό ταμείο σε 3,18 εκ. ευρώ

Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου ανήλθαν σε 22,21 εκ. €.

Προοπτικές για το 2021

Η διοίκηση εκτιμά ότι το 2021 θα αποτελέσει έτος ορόσημο για τις οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου και την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Ήδη τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξαγορά της SingularLogic από κοινό σχήμα (50-50) με τη SPACE HELLAS  και ιδρύθηκε η Epsilon SingularLogic Α.Ε., η οποία θα αποτελέσει τον επιχειρηματικό βραχίονα του Ομίλου στον τομέα των ERP συστημάτων και των εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις αξιοποιώντας το πολύ μεγάλο πελατολόγιο με πάνω από 40.000 εγκαταστάσεις καθώς και το σημαντικό πανελλαδικό δίκτυο αντιπροσώπων της SingularLogic.

Οι προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης, με τις εξελίξεις που κυοφορούνται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου και τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας, είναι ευοίωνες και ενισχύουν την αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων και τη φετινή χρονιά.

Σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω διεύρυνση του πελατολογίου του Ομίλου αναμένεται να διαδραματίσει η ανάπτυξη της εταιρίας σε σημαντικά έργα ως Πιστοποιημένος Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, η πλήρης εναρμόνιση όλων των προϊόντων του Ομίλου με τις απαιτήσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας "myDATA” της ΑΑΔΕ, η οποία τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλες τις επιχειρήσεις από 1/7/2021, καθώς και η σημαντική ανάπτυξη της εγκατεστημένης πελατειακής βάσης μέσα από τη χρήση της νέας γενιάς Web εφαρμογών Epsilon Smart, εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών για την διασύνδεση με την ΑΑΔΕ όλων των επιχειρήσεων αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών (ανεξάρτητα από το μέγεθος και το αντικείμενο δραστηριότητας τους).

Σε στρατηγικό επίπεδο η διοίκηση του Ομίλου στοχεύει με την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργούνται από την πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα, την αύξηση των μεριδίων αγοράς, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών σε πελάτες και συνεργάτες του Ομίλου, στην δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας Πληροφορικής στον τομέα του Επιχειρησιακού Λογισμικού στην Ελλάδα, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για την σχεδιασμένη ανάπτυξή της και στο εξωτερικό".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα