Ελλάδα

Υπέρ της λύσης του Μακεδονικού το Ποτάμι


Να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον δει τα τελικά κείμενα των τροπολογιών και δεν υπάρξουν “εκπλήξεις”, προσανατολίζεται η πλειοψηφία του Ποταμιού.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, με τις διαφορετικές απόψεις να παραμένουν. Πάντως θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν θα τεθεί.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης δεν είναι αρνητικοί στη συμφωνία, ωστόσο πριν ψηφίσουν θέλουν να εξετάσουν το τελικό κείμενο του σκοπιανού συντάγματος.

Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «σύντομα οι Έλληνες θα κληθούμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». «Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το πατριωτικό συμφέρον και όχι τα επιμέρους κομματικά συμφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταμιού».

Ο Σπύρος Δανέλλης έχει ταχθεί από την αρχή υπέρ της συμφωνίας, ενώ οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός σκοπεύουν να καταψηφίσουν.