Χρηστικά

ΥΠΕΝ: Προς ολιγοήμερη παράταση της ανακοίνωσης των τιμολογίων ρεύματος Αυγούστου


Σε ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας ανακοίνωσης των τιμολογίων για το ρεύμα που θα ισχύσουν τον Αύγουστο προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με το ισχύον καθεστώς, στο πλαίσιο της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής τα τιμολόγια του Αυγούστου θα πρέπει να ανακοινωθούν μέχρι μεθαύριο Κυριακή, ενώ στο τέλος κάθε μήνα θα ανακοινώνονται τα τιμολόγια του μεθεπόμενου. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία για την ανακοίνωση των τιμολογίων του Αυγούστου, για καλύτερη προετοιμασία των προμηθευτών, ενδεχομένως και για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την λειτουργία του αγωγού North Stream 1 που τροφοδοτεί τη Γερμανία με ρωσικό φυσικό αέριο και πρόκειται να κλείσει την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιουλίου επισήμως για λόγους συντήρησης που θα διαρκέσει ως τις 21 Ιουλίου. Η επαναλειτουργία του αγωγού, εφόσον πραγματοποιηθεί, αναμένεται να περιορίσει τις πιέσεις στις τιμές του φυσικού αερίου οι οποίες σήμερα διαμορφώνονται πάνω από τα 170 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τα τιμολόγια ρεύματος που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαμορφωθούν σε υψηλά επίπεδα, καθώς δεν θα περιλαμβάνουν τις επιδοτήσεις που εφήρμοζαν ως τώρα οι προμηθευτές για τους πελάτες τους. Ωστόσο η τιμή που θα πληρώνουν οι καταναλωτές θα προκύψει μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων που θα χορηγούνται με κυβερνητική απόφαση.

Παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των παραγωγών ενέργειας το οποίο ανάλογα με την τεχνολογία κυμαίνεται από 85 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις ανανεώσιμες πηγές έως 408 ευρώ για τις Μονάδες Φυσικού Αερίου Ανοιχτού Κύκλου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα