Άμυνα & Διπλωματία

ΥΠΕΞ: Στρατηγικός σχεδιασμός της Repositioning Greece για την αναβάθμιση της χώρας


Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για την αναβάθμιση και ενίσχυση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, που αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Repositioning Greece, την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αντικείμενο της ομάδας αποτελεί ο σχεδιασμός της νέας αρχιτεκτονικής για την εικόνα της χώρας μέσω μιας στρατηγικής πλατφόρμας που θα τοποθετεί την σύγχρονη Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη. 

Στην ολιγομελή αυτή συμβουλευτική ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού, όπως αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν, συμμετέχουν αφιλοκερδώς προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας στο χώρο τους με διεθνές κύρος και επιτυχημένες  πορείες στους τομείς του πολιτισμού, της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας, των επιστημών, των τεχνών, της ιστορίας και αρχαιολογίας, της επικοινωνίας, της στρατηγικής, της έρευνας, του brand design & concept development, της κοινωνιολογίας και της υγείας. Η διαδικασία υλοποίησης του έργου θα περιλαμβάνει ψηφιακή πλατφόρμα που θα είναι ανοιχτή στους πολίτες, ενώ θα ακολουθήσουν και ενέργειες που θα ενθαρρύνουν την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας.

Το έργο της ομάδας θα είναι υπό την επίβλεψη του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.