Οικονομία

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι ΗΠΑ ασκούν οικονομικό bullying σε Huawei και ZTE


Την άποψη πως «η συμπεριφορά οικονομικού μπούλινγκ των ΗΠΑ είναι άρνηση της οικονομικής αρχής της αγοράς που οι ίδιες πάντα διαφήμιζαν», εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Geng Shuang.

Ο ίδιος τόνισε: «Οι αμερικανικές κινήσεις θα υπονομεύσουν τα συμφέροντα των καταναλωτών και επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) θα ζητήσει την απομάκρυνση ή την αντικατάσταση εξοπλισμού των εταιριών Huawei και ZTE που χαρακτηρίζονται ως απειλές και ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιείται από άλλες εταιρίες.

Η αμερικάνικη επιτροπή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών γνωστοποίησε πως πρόκειται να προχωρήσει σε σχετική ψηφοφορία μέσα στο Νοέμβριο, ενώ, τόνισε πως οι δύο κινεζικές εταιρίες είναι απειλή κατά της αμερικάνικης ασφάλειας και απαγορεύουν σε συνεργάτες εντός αγροτικών περιοχών των ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα οικονομικού ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αγορά εξοπλισμού ή υπηρεσιών.