Άμυνα & Διπλωματία

ΥΠΑΜ Κύπρου: Να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το στόχο της απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας


Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι κουβαλούμε στους ώμους μας μια ανεξόφλητη επιταγή. Αυτή που μας κληροδότησαν τα παλικάρια που έδωσαν τη ζωή τους στους εθνικούς μας αγώνες, για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να ανατρέψουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, για να μην πάψουμε να επιζητούμε το δίκαιο της πατρίδας και του λαού μας, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης.

Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε στην κηδεία των οστών του πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή του 1974 Κώστα Χριστοφίδη, ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε με την κατοχική Τουρκία να εντείνει τις επιθετικές της ενέργειες στο νησί μας και τον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, οφείλουμε με ομόνοια και σύνεση να εργαστούμε για μια δίκαιη και έντιμη λύση στο κυπριακό, μια λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ειρηνική συμβίωση σε συνθήκες ασφάλειας.

Είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το στόχο της απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας, για να μπορέσει ο κυπριακός Ελληνισμός να ζει ειρηνικά και αρμονικά στη γη των προγόνων του, επεσήμανε ο κος Πετρίδης και κατέληξε:

Με την ευχή ετούτη η πολυπόθητη ημέρα να μην αργήσει άλλο, ας αποχαιρετήσουμε σήμερα με ευλάβεια και σεβασμό τον Κώστα Χριστοφίδη, υποκλινόμενοι στη θυσία και το μεγαλείο της ψυχής του και ας καταθέσουμε στον τάφο του τα στέφανα της τιμής και της ευγνωμοσύνης μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα