Οικονομία

ΥΠΑΑΤ: Παρατείνονται οι αιτήσεις στήριξης για νέες συμμετοχές σε Συστήματα Ποιότητας


Υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κ. Μπαγινέτα η απόφαση για την παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε Συστήματα Ποιότητας».

Η εν λόγω πρόσκληση αφορά σύστημα ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής (Βιολογική φυτική και ζωική παραγωγή) και απευθύνεται αποκλειστικά στους δικαιούχους του υπομέτρου 11.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους βιολογικής γεωργίας», του ΠΑΑ 2014 - 2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ενταχθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr) και στη συνέχεια να υποβάλλουν φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας».