Υγεία

Υπ. Υγείας Κύπρου: Εξαιρετική η συνεργασία με την Ελλάδα - Σε καλό δρόμο η περαιτέρω ενίσχυση


Εξαιρετική χαρακτηρίζει τη συνεργασία Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της υγείας ο Κύπριος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, επισημαίνοντας πως οι συζητήσεις για περαιτέρω ενίσχυσή της σε ό,τι αφορά τις μεταμοσχεύσεις και την αναγνώριση των επιστημονικών ιατρικών εξειδικεύσεων βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Εκτιμά, μάλιστα, πως σε διάστημα λίγων μηνών θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα: «Το μέλλον της Ψηφιακής Υγείας σήμερα», ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας μιλάει ακόμη για τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ)στην Κύπρο και συγκεκριμένα για την καθιέρωση καθολικής κάλυψης για τον πληθυσμό της χώρας και τη συνεχή βελτίωση της προσβασιμότητας σε υπηρεσίες υγείας.

Κληθείς δε να σχολιάσει, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επαρκώς θωρακισμένη να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως αυτή του κορονοϊού, λέει πως είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση σε συλλογικό επίπεδο -παγκόσμιο, όχι μόνο ευρωπαϊκό, με αξιοποίηση των κοινών γνώσεων και πόρων και απώτερο στόχο την οικοδόμηση ενός πιο υγιούς μέλλοντος για όλους.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο κ. Δαμιανός υπογραμμίζει πως αμετάθετος και διαχρονικός στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η εξεύρεση μιας λύσης βασισμένης στο Διεθνές Δίκαιο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, επισημαίνει πως η Κυπριακή Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και εκφράζει την ελπίδα πως θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κύπριος υπουργός Υγείας αναφέρεται και στην πρωτοβουλία «Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον θαλάσσιο διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση αυτής της προσπάθειας καθώς οι ανάγκες που υπάρχουν εκεί είναι τεράστιες.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και την άνοδο των κομμάτων της ακροδεξιάς, τονίζει πως αυτό συνιστά εξέλιξη την οποία δεν πρέπει να πάρει αψήφιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα