Τουρισμός

Υπ. Τουρισμού: Τεράστια αύξηση στις αφίξεις από την Ισπανία


Σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού για την δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην ισπανική αγορά, και των συντονισμένων ενεργειών του υπουργείου και του ΕΟΤ, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ολοένα και πιο δημοφιλή προορισμό των Ιβήρων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, έχει ληφθεί η απόφαση για Γραφείο ΕΟΤ Εξωτερικού που πρόκειται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στη Μαδρίτη, με περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ισπανία, την Πορτογαλία, και τη Νότια Αμερική, προκειμένου να υποστηριχθεί το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και η προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από τις αγορές αυτές.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα. Το 2018 οι αεροπορικές αφίξεις από την Ισπανία στη χώρα μας έφτασαν τις 255.883 σημειώνοντας αύξηση 43,2% σε σχέση με το 2017 και αναμένεται νέα αύξηση το 2019.

Την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και την θετική δυναμική για το 2019 συζήτησε με παράγοντες της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο, το οποίο και επισκέφθηκε και ο Έλληνας Πρέσβης στην Ισπανία, Χριστόδουλος Λάζαρης.