Ελλάδα

Υπ. Μετανάστευσης: Επαναπατρισμοί για πολίτες Πακιστάν και Γεωργίας


Σαράντα πολίτες Πακιστάν και δέκα πολίτες Γεωργίας επέστρεψαν στις πατρίδες τους, καθώς απορρίφθηκαν τελεσίδικα τα αιτήματα διεθνούς προστασίας που είχαν καταθέσει.

Χθες, Τρίτη (20/2), πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των ελληνικών αρχών με τη συμμετοχή της Κύπρου και εξετάστηκαν άμεσα τα μεταγενέστερα αιτήματα που υποβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας. Η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ολοκλήρωσε τον έλεγχο και οι 50 αιτούντες επιστρέφουν στις χώρες τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, οι επιστροφές απορριφθέντων αιτούντων άσυλο αποτελούν τη νέα μεγάλη πρόκληση στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και τα κράτη - μέλη είναι υποχρεωμένα να εντείνουν τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να προστατεύσουν την αξιοπιστία των εθνικών συστημάτων ασύλου, διασφαλίζοντας ότι μόνο όσοι χρήζουν προστασίας δύναται να παραμείνουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT, η Ελλάδα είναι 4η στη σειρά σε αριθμό επιστροφών, αναγκαστικών και εθελούσιων, και μπροστά από άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου με πολλαπλάσιες αφίξεις, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα