Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Κάλυψη ΝΔ σε στέλεχος που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία


"Αποτελεί πρόκληση ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη να παρεμποδίζει έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), να υβρίζει και επιτίθεται σε Επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη", υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, εργοδότη και στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυλίας από τους ελέγχους και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά».

Παράλληλα, αναφέρει πως σε βάρος του Κ. Τρομπούκη ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Πάνος Κορφιάτης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, για την επίθεση κατά Επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου του ΣΕΠΕ στη Χίο στις 14 Ιουνίου.

Το υπουργείο σημειώνει ότι δεν αναιρείται το γεγονός ότι ο Κ. Τρομπούκης «απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον Επιθεωρητή του ΣΕΠΕ με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο».

«Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου», επισημαίνεται.

«Η κάλυψη και η στήριξη της ΝΔ στον κ. Τρομπούκη επιβεβαιώνει ότι η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα και η αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση.