Χρηστικά

Youth Pass: Δυο φορές θα παίρνουν οι νέοι τα 150 ευρώ


Δύο φορές θα λαμβάνουν οι νέοι το επίδομα Youth Pass των 150 ευρώ, όπως προβλέπεται στη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.  

Οι νέοι που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας θα λαμβάνουν το επίδομα για δύο χρονιές. Την πρώτη όταν ενηλικιώνονται (γίνονται δηλαδή 18 ετών) και τη δεύτερη την επόμενη χρονιά που θα έχουν γίνει 19 ετών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική διάταξη «παρέχεται οικονομική διευκόλυνση, από το έτος 2023 και επόμενα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 150 ευρώ, κατ’ έτος, σε νέους 18 και 19 ετών, με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. 

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο και 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους το 20ο έτος».

Το μέτρο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα ενεργοποιηθεί το Σεπτέμβριο. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα