Διακοπή της ηλεκτροδότησης και καταστροφή ενός οικίσκου της Digea, μίας γεννήτριας καθώς και άλλων βασικών υποδομών της, προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή του Υμηττού.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Διοίκησης και του εξειδικευμένου προσωπικού της, από τις 03:30 τα ξημερώματα, συντονίζοντας επιτόπου τις ενέργειες και εφαρμόζοντας το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην εκκένωση του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις του Υμηττού, για λόγους ασφαλείας, καθώς και στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εφεδρικών εγκαταστάσεών της, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αδιάλειπτη παροχή της υπηρεσίας.
Μόλις κατέστη ασφαλές και μετά από την έγκριση των αρμόδιων κρατικών αρχών με τις οποίες υπήρξε άψογος συντονισμός και συνεργασία, συνεργείο τεχνικών της εταιρείας, εφοδιασμένο με κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες και ειδικές στολές), κατάφερε να φτάσει στο σημείο της φωτιάς και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες διασφάλισης της λειτουργίας των εφεδρικών συστημάτων της .
Η εταιρεία, όπως σημειώνει, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εξυπηρετεί, με στόχο την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους τόσο για τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν όσο και για την πρόοδο των ενεργειών αντιμετώπισης της κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάστηκε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα καθώς λειτούργησε επιτυχώς το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της εταιρείας.
Σε ότι αφορά στο προσεχές χρονικό διάστημα, διευκρινίζεται από την Digea, ότι η αποκατάσταση των ζημιών και η χωροταξική διευθέτηση θα απαιτήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα και επισημαίνεται ότι έως τότε η εταιρεία θα λειτουργεί με περιορισμένο επίπεδο εφεδρείας στα συστήματά της.
Το θλιβερό γεγονός της πυρκαγιάς και μάλιστα σε μια τόσο κοντινή στην Αθήνα περιοχή, ανέδειξε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις περιοχές εγκαταστάσεων κεραιών όπως ο Υμηττός. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν κατέστησαν σαφή την αναγκαιότητα της οριοθέτησης και της δημιουργίας Πάρκων Κεραιών ανά την Ελλάδα, με προδιαγραφές όπως σωστή περίφραξη, προστασία των υποδομών έναντι φυσικών καταστροφών με αποψιλώσεις και άλλες αναγκαίες εργασίες, έτσι ώστε ανάλογα προβλήματα να αντιμετωπίζονται με τις όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες.