Επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε η πώληση του ΥΓΕΙΑ στο CVC


Ρόλο - κλειδί για την επόμενη μέρα στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας διαδραματίζει πλέον το fund CVC Capital Partners, αποκτώντας σήμερα και τυπικά το 70,38% του ομίλου ΥΓΕΙΑ, σε συνέχεια της πρόσφατης συμφωνίας.

Σήμερα, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών άλλαξε χέρια ο όμιλος Υγεία μέσω πακέτου 215,18 εκ. μετοχών και συνολικό αντίτιμο 204,4 εκ. ευρώ (0,95 ευρώ/μετοχή). Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια πρόταση του CVC για το σύνολο των μετοχών του Υγεία, μέσω Πειραιώς και Eurobank.

Επιγραμματικά, στο εξάμηνο η καθαρή θέση του ΥΓΕΙΑ ήταν στα 131 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 289,7 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 13,4 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 113,6 εκατ. ευρώ από 107,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ από 7,7 εκατ. ευρώ.

Το CVC Capital Partners είναι ένας από τους ισχυρότερους επενδυτικούς οργανισμούς στον κόσμο, έχοντας υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 80 δισ. δολάρια, παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες, αλλά και σημαντική εξειδίκευση στον κλάδο νοσοκομείων, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου

Υπενθυμίζεται πως η δυναμική παρουσία του CVC στην Ελλάδα περιλαμβάνει πλέον: Τα Metropolitan, Ιασώ General και τώρα του Υγεία που έχει υπό την σκέπη του τα νοσοκομεία Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ δυναμικότητας 1261 κλινών.

Διαβάστε επίσης