Οικονομία

Υφ. Οικονομίας Γερμανίας: Ενθαρρύνουμε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα


Οι νομοθετικές και διοικητικές  μεταρρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση για την συνένωση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στην άσκηση της οικονομικής διπλωματίας, υπό το υπουργείο Εξωτερικών, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη με την υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Caudia Dorr-Voss, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Φραγκογιάννης ενημέρωσε την Γερμανίδα αξιωματούχο για τον τρόπο με τον οποίο η νέα δομή θα βοηθήσει στην υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων για αύξηση των επενδύσεων στη χώρα, αλλά και για τις δράσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η Γερμανίδα υφυπουργός τόνισε ότι η γερμανική Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης να μετασχηματίσει το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα ενθαρρύνει την επιχειρηματική κοινότητα της Γερμανίας να αξιοποιήσει τις διανοιγόμενες επενδυτικές ευκαιρίες .

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που απασχολούν τον ΠΟΕ και την ΕΕ και εκφράσθηκε αισιοδοξία ότι επικείμενα συνέδρια σε Ελλάδα και Γερμανία, καθώς και η συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενης χώρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2019, θα προσφέρουν ευκαιρίες για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Γερμανίας.