Διεθνή

Υεμένη: Αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών των ανταρτών Χούθι συνέλαβαν εργαζόμενους στον ΟΗΕ και σε αμερικανική οργάνωση


Ένοπλοι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών των ανταρτών Χούθι συνέλαβαν τουλάχιστον 15 Υεμενίτες που εργάζονται σε διεθνείς οργανώσεις και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ, δήλωσαν σήμερα στο Reuters τρεις αξιωματούχοι της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης.

Σε σειρά επιδρομών που πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη, ένοπλοι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών των ανταρτών Χούθι συνέλαβαν 9 εργαζόμενους στον ΟΗΕ, 3 εργαζόμενους στην χρηματοδοτούμενη από τις ΗΠΑ φιλοδημοκρατική οργάνωση Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο (NDI) και 3 εργαζόμενους σε τοπική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Οι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών των ανταρτών Χούθι, υπό τον έλεγχο των οποίων βρίσκονται η πρωτεύουσα Σαναά και μεγάλα τμήματα του βορρά της Υεμένης, έκαναν επιδρομές στα σπίτια και τα γραφεία των ανθρώπων αυτών, κατά τις οποίες κατέσχεσαν τηλέφωνα και υπολογιστές.

Οι κρατούμενοι υπάλληλοι του ΟΗΕ εργάζονται για το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το γραφείο ανθρωπιστικών υποθέσεων του οργανισμού, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, η οποία ελέγχει κυρίως νότια τμήματα της χώρας.

Προς το παρόν ούτε ο ΟΗΕ ούτε η NDI έχουν ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters να επιβεβαιώσουν ή να σχολιάσουν την πληροφορία αυτή. Προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει την είδηση αυτή ούτε εκπρόσωπος των Χούθι.

Οι αντάρτες, που πρόσκεινται στο Ιράν και έχουν επιτεθεί σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, πυροδοτώντας σε αντίποινα αεροπορικές επιδρομές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, συνέλαβαν περίπου 20 Υεμενίτες εργαζόμενους της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Σαναά πριν από τρία χρόνια. Η πρεσβεία είχε αναστείλει τη λειτουργία της το 2014.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Χούθι