Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου: Η κόρη μου αξιοποίησε νόμους και διασυνδέσεις για να μεταταχθεί στη Βουλή


Λόγο για αξιοποίηση του νόμου και των διασυνδέσεων, έκανε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σχετικά με τη μετάταξη της κόρης της από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο Κοινοβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσλήψεις προσώπων που φέρονται να έχουν πολιτικές ή και συγγενικές σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε υπηρεσίες της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η κ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε: «Μετάταξη σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος από έναν τομέα του δημοσίου να μπορεί να πηγαίνει σε έναν άλλον γιατί έχει κάποια ειδικά προσόντα. Η Βουλή αποφάσισε και ψήφισε, με απόφαση του κ. Τραγάκη, ότι είναι δίκαιο και νόμιμο αυτοί οι άνθρωποι που είναι πια απόλυτα ενταγμένοι στη λειτουργία της Βουλής να μπορούν να είναι υπάλληλοι της Βουλής».

Για την κόρη της επεσήμανε ότι «από το 2004 υπηρετούσε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, όπου είχε μπει μέσω ΑΣΕΠ και εν συνεχεία της έγινε πρόταση να γίνει διευθύντρια σε κάποιο υποκατάστημα αλλά δεν ήθελε. Από κει και έπειτα περιθωριοποιήθηκε και δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα που είχε με βάση τον βαθμό της. Οπότε άρχισε να αναζητά τρόπους να αξιοποιήσει τις γλώσσες και πήρε την ευκαιρία και έκανε την αίτηση της απόσπασης και στη συνέχεια της μετάταξης. Τώρα υπηρετεί στο τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων».

Εν συνεχεία, δήλωσε: «Αν δεν είχε την πληροφόρηση των νόμων, μπορεί να μην είχε κάνει την αίτηση», προσθέτοντας ότι «ο νόμος έλεγε ότι μετάταξη μπορούν να κάνουν όσοι είναι αποσπασμένοι. Και όσοι ήταν έκαναν την αίτηση όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων».

Σε ερώτηση για το εάν υφίσταται ηθικό ζήτημα, η αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ. Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η βουλή βγήκε και φώναζε ‘έλα εδώ’. Δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή, διότι ήδη πληρωνόταν από το δημόσιο και άρα δεν υπάρχει θέμα αυτού που λέγεται συνήθως ότι επιβαρύνετε παραμονές των εκλογών το δημόσιο με προσλήψεις».