Αγορές

Χρηματιστήριο: Χωρίς δυνατές «συγκινήσεις», προσέγγισε τις 910 μονάδες


Ο  Γενικός δείκτης προσέγγισε τον στόχο των 910 μονάδων αλλά δεν κατόρθωσε να τον «πιάσει», κλείνοντας στις 909,16 μονάδες με κέρδη 0,56%. Για μια ακόμη συνεδρίαση το ελληνικό Χρηματιστήριο κινήθηκε μάλλον υποτονικά, χωρίς σημαντικές αυξομειώσεις και εξάρσεις στο ταμπλό. Μια άρυθμη κατάσταση, εδραιωμένη σχεδόν όλο το Σεπτέμβριο, που δεν ακολουθεί ή δεν συνάδει αν προτιμάται με τον ευρύτερο επενδυτικό ενθουσιασμό που εκφράζεται ποικιλοτρόπως και απορρέει κυρίως από τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας και τις άκρως ευοίωνες προοπτικές που ξεδιπλώνονται γι’ αυτή.

Σημείο αναφοράς με αρνητικό πρόσημο, αποτελεί η κατρακύλα της Αttica Bank, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 18,20%, ενώ στην αντίπερα όχθη η Αlpha Bank, η Εθνική αλλά και ο ΟΠΑΠ, κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, διαμορφώνοντας τάση εντός της συνεδρίασης.

Ο τζίρος κατά τη σημερινή συνεδρίαση ανήλθε στα 52,8 εκατ.ευρώ, ενώ ο συνολικός όγκος στα 21,2 εκατ.τεμάχια. Επίσης ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ολοκλήρωσε ανοδικά τη συνεδρίαση, 0,79%, στις 2.193,71 μονάδες, ενώ ο Mid Cap με κέρδη 0,15% και στις 1.497,86 μονάδες. Σ’ ό,τι αφορά τον τραπεζικό δείκτη, έκλεισε με άνοδο 1,32% στις 570,62 μονάδες.

Σ’ ό, τι αφορά στην Attica Bank η μετοχή της, έπιασε «πάτο», υποχωρώντας κατά 18,20%. Και χθες η μετοχή της τράπεζας κατέγραψε απώλειες, μετά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, που ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το reverse split.  με μετατροπή 60 τωρινών μετοχών σε 1 νέα.

Στον αντίποδα κινήθηκε η μετοχή της Alpha Bank που κατέγραψε κέρδη 2,08, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το άνοιγμα και την πορεία προσφορών, για το senior ομόλογο που εξέδωσε η τράπεζα. Η έκδοση ήταν επιτυχημένη , καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν το 1 δισ.ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,625%. Το senior ομόλογο θα έχει διάρκεια 6,5 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη. 

Ξεχώρισαν, επίσης, οι μετοχές της Εθνικής με +2,78% και ΟΠΑΠ με 2,85%, ενώ πάνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Βιοχάλκο, Motor Oil και Coca Cola. Αντίθετα πτωτικά έκλεισαν οι μετοχές των ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ, με πτώση 1,07% και 1,16% αντιστοίχως.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης