Αγορές

Χρηματιστήριο: Μιά Coca-Cola δεν φτάνει...


Η “απογείωση” της μετοχής της Coca-Cola που ανακοίνωσε σήμερα βελτιωμένα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, δίνει πόντους στους δύο βασικούς δείκτες του ΧΑ και τους κρατά σε θετικό πρόσημο, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις για την κατάσταση και τη δυναμική της αγοράς.

Απώλειες καταγράφουν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης 20 από τις 25 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.  Τα συμπτώματα κόπωσης και αδυναμίας του ΧΑ εμφανίστηκαν από χθες και επιβεβαιώνονται σήμερα, επιτείνοντας την αβεβαιότητα.
Στο κόκκινο με μικρές απώλειες και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις από την επιδημία κορωνοϊού, λόγω του  αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων και θανάτων.

Στο ΧΑ, κλάδος-κλειδί παραμένει ο τραπεζικός, που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, εν μέσω αντικρουόμενων εκτιμήσεων για τις επιπτώσεις από τη δραστική περιστολή των κόκκινων δανείων και γιά τις επιπτώσεις στην κερδοφορία τους.
Οι μετοχές του κλάδου βρίσκονται σήμερα υπό πίεση και ο κλαδικός τους δείκτης υποχωρεί κατά 1,50%, κινούμενος σε χαμηλά ημέρας, με τάση περαιτέρω διολίσθησης.

Ο Γενικός Δείκτης φλερτάρει με αρνητικό πρόσημο, κινούμενος στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος περί τις 917 μονάδες, με ανεπαίσθητη ποσοστιαία μεταβολή.  Πρώτο ζητούμενο η επιστροφή του πάνω από τις 920 μονάδες και – σε περίπτωση περαιτέρω πτωτικής κίνησης – η παραμονή του πάνω από τις 910.

 Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,67%, χάρις στην άνοδο της Coca-Cola (5%), που συμμετέχει με το μεγαλύτερο ποσοστό στη σύνθεση του.
Στα χαμμηλά ημέρας ο τραπεζικός δείκτης, με απώλειες που προσεγγίζουν το 1,50%. Πειραιώς -2,6%, Εθνική -2,1%, Alpha, Attica  και Ελλάδος -1,3%, Eurobank -1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips πέραν της Coca-Cola κέρδη καταγράφουν  ο ΟΤΕ, η Motor Oil  και τα Jumbo (+0,7%). Με τις μεγαλύτερες απώλειες Σαράντης -3%, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ -2,3%,  Μυτιληναίος και Βιοχάλκο -2%,  ΕΧΑΕ και Φουρλής -1,2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα