Αγορές

Χρηματιστήριο: Γλιστρούν χαμηλότερα οι δείκτες, κρίσιμο τεστ στις 1.400 μονάδες


Για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση στις τελευταίες έξι η χρηματιστηριακή αγορά κινείται σε τροχιά διολίσθησης και το ψυχολογικό κλίμα επιδεινώνεται, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον ατονεί και ο τζίρος συρρικνώνεται. Περίπου 4 στις 5 μετοχές καταγράφουν απώλειες και όλοι οι δείκτες βρίσκονται στο κόκκινο.

Η εικόνα στο ταμπλό προβληματίζει αναλυτές και επενδυτές,που φοβούνται ότι η διολίσθηση θα συνεχισθεί,παίρνοντας χαρακτήρα διορθωτικής κίνησης μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και εύρους. Προς το παρόν το πρώτο ζητούμενο είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 1.400μονάδων.

Η  επιφυλακτικότητα αποτυπώνεται στην υποτονική συναλλακτική κίνηση και στον χαμηλό τζίρο, ο οποίος δεν έχει υπερβεί τα 19 εκατ. ευρώ σε μιάμιση ώρα συνεδρίασης

 Στο επίκεντρο της προσοχής οι διαρρέουσες πληροφορίες για το placement μετοχών της Τρ.Πειραιώς, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα. Προσδοκίες δημιουργούν στην αγορά τα καλά νέα από το μέτωπο των επιχειρήσεων - υψηλή κερδοφορία, deals και επενδυτικά projects με προοπτικές.

Ρευστό σκηνικό στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Χωρίς ουσιώδεις μεταβολές οι βασικοί δείκτες στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι, υποχωρεί κατά 0,60% ο FT-100 στο Λονδίνο.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρά κέρδη, αλλά οι δείκτες πήραν γρήγορα καθοδική κατεύθυνση,διολισθαίνοντας με αργό ρυθμό. Τώρα κινούνται κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί από τις 1.415,11 μονάδες (+0,22%) μέχρι τις 1.402,09 (-0,70%). Τώρα βρίσκεται στις 1.402,7 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,65%.

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει 0,76% στις 3.405,5 μονάδες. "Βουτιά" -1,30% πραγματοποιεί ο FT40Μ των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει κινηθεί από -0,14% μέχρι -0,98%, όπου βρίσκεται τώρα. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Eurobank -1,7%, Attica Bank -1,4%, Alpha και Πειραιώς  -1%, Εθνική, Optima και Τρ. Ελλάδος -0,3%.

Μόνον 3 από τα 21 εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips σημειώνουν άνοδο: Quest +3,1%, Coca-Cola +1%, Cenergy +0,3%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Ελλάκτωρ -2,6%, Μυτιληναίος και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1,6%, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και Lamda -1,3%, Τιτάν -1%

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα