Αγορές

Χρηματιστήριο: Επιασε τις 950 μονάδες!


Με μικρά, αργά βήματα συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ΧΑ και ο ΓΔ φτάνει "αγκομαχώντας" στο "οχυρό" των 950 μονάδων, που η κατάληψη και η υπέρβαση του θα αποτελέσουν αφετηρία ενός νέου ανοδικού κύκλου, με πρώτο στόχο τις 975 μονάδες - και επόμενο τα υψηλά 9ετίας και πλέον.

Είναι η πέμπτη κατά σειράν ανοδική συνεδρίαση και η αγορά εμφανίζει συμπτώματα κόπωσης. Ομως το "φάρμακο" υπάρχει: Είναι οι εισροές ξένων κεφαλαίων, που αναμένεται να επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό θα εξαρτηθεί βέβαια και από το χρηματιστηριακό κλίμα που θα διαμορφωθεί διεθνώς.

Επιβαρυντικό - ανασταλτικό παράγοντα για το ΧΑ αποτελεί η πολιτική-εκλογική αβεβαιότητα, αν και η αγορά φαίνεται να έχει αποτιμήσει λίγο-πολύ τους κινδύνους και το ρίσκο.

Προς το παρόν, η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και σε δύο ώρες συνεδρίασης έχει πραγματοποιηθεί τζίρος 11,6 εκατ. ευρώ. Ομως, η εικόνα στο ταμπλό βελτιώνεται σταδιακά και οι βασικοί δείκτες καταγράφουν κέρδη, ενώ ξεκίνησαν με μικρές απώλειες.

Αντιφατική εικόνα στα μεγάλα ευρωπαίκά χρηματιστήρια, μετά τη μεγάλη χθεσινή άνοδο: Απώλειες περίπου 0,30% καταγράφουν ο DAX και ο γαλλικός CAC40, άνοδο 0,50% σημειώνουν  οι βασικοί δείκτες στο Λονδίνο και τη Μαδρίτη.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ομόλογα της Ευρωζώνης, μετά το τριήμερο μινι ράλι που αποκλιμάκωσε τις αποδόσεις τους

Μετοχές και δείκτες

Αναλυτές και χρηματιστηριακοί παράγοντες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια, αν και θεωρούν πιθανή μιά μικρή πρόσκαιρη διόρθωση όταν ο ΓΔ βρεθεί αντιμέτωπος με τις 950 μονάδες..

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται στα υψηλή ημέρας, στις 950,6 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,48%. Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,68% στις 2.306,2 μονάδες. Στο +0,45% ο δείκτης των mid caps.

Στο απόλυτο υψηλό ημέρας βρίσκεται αυτή την ώρα και ο τραπεζικός δείκτης, κερδίζοντας 1,20%, ενώ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης πήγε -0,44%. Με θετικό πρόσημο όλες οι μετοχές του κλάδου. Alpha +1,5%, Eurobank και Τρ. Ελλάδος +1%, Attica Bank +0,7%, Εθνική και Πειραιώς +0,3%.

Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips προηγείται η Quest με άλμα +4,3%. Ακολουθούν Βιοχάλκο +1,3%, ΟΠΑΠ και Jumbo +1,1%, Coca-Cola +0,9%, Lamda και ΟΤΕ +4%.

Στο κόκκινο Motor Oil -1,4%,  ΕΥΔΑΠ και ΤΕΝΕΡΓΑ -0,8%, ΕΛΠΕ και ΟΛΠ -0,6%, Ελλάκτωρ -0,5%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα