Αγορές

Χρηματιστήριο: Coca-Cola και ΟΤΕ δίνουν ώθηση στους δείκτες


Εκανε χθες μια στάση, πήρε "ανάσες" και σήμερα συνεχίζει ανοδικά η χρηματιστηριακή αγορά. Οι τραπεζικές μετοχές "βραδυπορούν" και μένουν πίσω, αλλά στο ρόλο της ατμομηχανής τις υποκαθιστούν δύο μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με μεγάλο ειδικό βάρος στην αγορά - η Coca-Cola και ο ΟΤΕ, που προσθέτουν πολλές μονάδες στους βασικούς δείκτες.

Ανοδο 0,35% σημειώνει αυτή την ώρα ο ΓΔ, κατά 0,60% υποχωρεί ο τραπεζικός δείκτης.

Η έντονη συναλλακτική κίνηση και ο εντυπωσιακός τζίρος (37,5 εκατ. ευρώ σε μόλις μιάμιση ώρα, συν 3,4 εκατ. σε πακέτα), υποδηλώνουν ενεργή παρουσία ισχυρών χαρτοφυλακίων, με κινήσεις κατοχύρωσης βραχυχρόνιων κερδών, επανατοποθετήσεις κεφαλαίων και αναδιαρθρώσεις.

Τα μεγάλα κέρδη και οι προοπτικές που διαμορφώνονται σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους γίνονται δέλεαρ για νέες τοποθετήσεις από εγχώριους αποταμιευτές και διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια. ΟΙ εισροές επιταχύνθηκαν τις τελευταίες μέρες - και συνεχίζονται, όπως δείχνει ο αυξημένος τζίρος.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά έχει μπει σε φάση συσσώρευσης, δοκιμάζοντας τις αντοχές στηρίξεων και αντιστάσεων πριν από μία επόμενη μεγάλη κίνηση, η οποία θα είναι πιθανότατα ανοδική. "Καύσιμο" για το ΧΑ αποτελούν τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου που εμφανίζουν εισηγμένες εταιρείες όλων των κλάδων. Κρίσιμη για τη συνέχεια η υπέρβαση της ζώνης 1.257-1.263 μονάδων.

Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.253 μονάδες με άνοδο 0,35%, έχοντας σημειώσει χαμηλό +0,25% στις 1.251,76 μονάδες και υψηλό +0,84% στις 1.259,12.

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει περίπου 0,40%  στις 3,056,8 μονάδες. Ανοδο 0,43% σημειώνει ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει κινηθεί από -1,01% μέχρι +0,47%. Τώρα υποχωρεί κατά 0,60%. Με θετικό πρόσημο Attica Bank +1,7% και Τρ. Πειραιώς +1,2%. Σχεδόν αμετάβλητες η Εθνική και η Optima. Στο κόκκινο Eurobank -1,2%, Τρ. Ελλάδος και Alpha -0,7%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζουν Coca-Cola +3,7%, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ +2%. Ακολουθούν ΔΕΗ +1,1%, ΕΥΔΑΠ +0,8%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ +0,6%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Autohellas -1,6%, Quest -1,5%, Βιοχάλκο -0,9%, Τιτάν και  Cenergy -0,7%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις