Αγορές

Ισχυρή ανάκαμψη για το χρηματιστήριο, βλέπει την κορυφή των 1.500 μονάδων


Ισχυρό turnaround μετά το διήμερο πτωτικό σερί πραγματοποιεί το χρηματιστήριο, κινούμενο σε υψηλά 13ετών και κοιτάζοντας πιο καθαρά προς τον μεγάλο στόχο των 1.500 μονάδων.

Οι τραπεζικές μετοχές κυρίως τους αλλά και blue chips δίνουν την ανοδική κατεύθυνση στο χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται σε ρότα… σβησίματος των απωλειών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Η εγχώρια αγορά, πάντως, αναζητά νέους καταλύτες για να ξεκινήσει η επόμενη ανοδική κίνηση προς τις 1.500 μονάδες, που θ' ανοίξει διάπλατα τον ορίζοντα προς πολύ υψηλότερους στόχους - στην περιοχή των 1.560-1.635 μονάδων.

Σήμερα εκμεταλλεύεται και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που κινούνται στο πράσινο. O γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται +0,80%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει +0,40% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 έχει οριακά κέρδη +0,08%.

Στον MSCI Small Cap εντάχθηκαν ΔΑΑ και Optima Bank

Δύο νέες προσθήκες ελληνικών εισηγμένων εταιρειών έγιναν στον δείκτη MSCI Small Cap, ενώ στον βασικό δείκτη MSCI Greece Standard δεν υπήρξαν μεταβολές. 

Ειδικότερα στον MSCI Small Cap εντάχθηκαν οι μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και της Optima Bank, στη βάση της τριμηνιαίας αναθεώρησης που ανακοινώθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Οι αλλαγές εφαρμόζονται από τις 3 Ιουνίου, με τους επενδυτές να λαμβάνουν θέσεις έως τις 31 Μαΐου.

Αμετάβλητος, όπως προαναφέρθηκε, παρέμεινε ο δείκτης MSCI Greece Standard, με τις μετοχές των 10 εισηγμένων που τον απαρτίζουν να είναι οι: OΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Mytilineos και Motor Oil.

Μετοχές και δείκτες
 
O Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώνεται στις 1.489,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,21%, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 80,69 εκατ. ευρώ.
 
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό +1,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό +0,66%. O τραπεζικός δείκτης κερδίζει +1,96%
 
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+3,23%), της ΔΕΗ (+2,37%), της Τιτάν (+2,00%), της Eurobank (+1,88%) και της Alpha Bank (+1,86%).
 
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas (-0,47%), της Lamda Developemnt (-0,43%) και του ΟΛΠ (-0,39%).
 
Ανοδικά κινούνται 77 μετοχές, 32 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις