Αγορές

Σε χαμηλές στροφές το χρηματιστήριο - Μικρός τζίρος και απώλειες


Σε χαμηλές στροφές και με υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, ενώ γενικότερης επιφυλακτικότητας στις διεθνείς αγορές από την επαπειλούμενη "ανάφλεξη" στην Ερυθρά Θάλασσα και τους κινδύνους που αναδεικνύει για το παγκόσμιο εμπόριο.

Τα μεγάλα χαρτοφυλάκια διατήρησαν τη στάση αναμονής και περιορίστηκαν σε κινήσεις τακτοποίησης θέσεων, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει τελικώς με απώλειες. Η εμφάνιση κάποιων αγοραστών με επιλεκτικές τοποθετήσεις περιόρισε τη ζημιά ενώ ο τζίρος παρέμεινε στα «ρηχά» έως και το τέλος της συνεδρίασης.

Τα βραχυχρόνια κέρδη και οι  υψηλές ετήσιες αποδόσεις (ΓΔ +40% από την αρχή του έτους, τραπεζικός +69% από την αρχή του έτους) παραμένουν ισχυρό δέλεαρ για ρευστοποιήσεις. Παράλληλα όμως παραμένει ισχυρό το αγοραστιό ενδιαφέρον και διατηρούνται οι προσδοκίες για ένα νέο κύκλου ανόδου προς τα υψηλά 12μήνου. που απέχουν τώρα μόνον 5%.

Τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν στο «κόκκινο» στον απόηχο των εντυπώσεων από τη χθεσινή "βουτιά" της Wall Street. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά -0,32%, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 πέφτει -0,24% και ο γαλλικός CAC 40 χάνει -0,22%.

Μετοχές και δείκτες

Στις 1.298,56 μονάδες έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης Τιμών, καταγράφοντας απώλειες 0,25%, ενώ η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 57,2 εκατ.ευρώ.

Ο «βαρύς» δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE έκλεισε με απώλειες -0,50%, ο δείκτης FTSEM υποχώρησε -0,10% και ο τραπεζικός δείκτης στο -0,96%.

Υπό πίεση βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, Alpha Βank (-1,68%), Τρ.Πειραιώς (-1,59%), Eurobank (-1,18%), ενώ στο κόκκινο βρέθηκαν κι αρκετά άλλα blue chips, ΔΕΗ, Aegean και Μυτιληναίος, που είχαν απώλειες άνω του 1%.

Στον αντίποδα ο ΟΤΕ +1,66% που σημείωσε, όπως και τα Ελληνικά Πετρέλαια που ενισχύθηκαν κατά 1,12%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Λάμδα, Βιοχάλκο,

Συνολικά από τους 126 τίτλους που κινήθηκαν, οι 51 σημείωσαν άνοδο, οι 56 πτώση και 19 παρέμειναν αμετάβλητοι έναντι του προηγουμένου κλεισίματός τους.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις