Αγορές

Σε κερδοφόρο μονοπάτι ΧΑ και αγορές


Σε μονοπάτι κερδών βαδίζει σήμερα το Χρηματιστήριο, το οποίο κινείται άνω των 920 μονάδων. Η συναλλακτική κίνηση πάντως παραμένει άτονη, με τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων να κάνουν επιλεκτικές ενέργειες, προς blue chips και τράπεζες, αποφεύγοντας πρόσθετα ρίσκα. Θετική εικόνα καταγράφεται και στις διεθνείς αγορές, ενώ για πρώτη φορά μετά μεγάλο χρονικό διάστημα, η τιμή του φυσικού αερίου υποχώρησε κάτω από τα 100 ευρώ.

O γερμανικός δείκτης DΑΧ κερδίζει 0,71%, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,72% και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1%.

Στο Χρηματιστήριο o Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 921,11 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62%, με την αξία των συναλλαγών να  ανέρχεται στα 15,82 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1%. Σ’ ό,τι αφορά στον τραπεζικό δείκτη, καταγράφει κέρδη 0,78% στις 636,87 μονάδες, ενώ μέσω των πληροφοριών ότι το υπουργείο Οικονομικών άναψε το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης των μεριδίων συμμετοχής που κατέχει το Δημόσιο - μέσω ΤΧΣ- στις τράπεζες.

 Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+1,785), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,73%), της Μυτιληναίος (+1,40%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+1,28%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-1,63%), της Σαράντης (-1,62%) και των ΕΛΠΕ (-0,67%).
 
Κάτω από τα 100 ευρώ το φυσικό αέριο

Κάτω από το «φράγμα» των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα υποχωρεί μετά από καιρό η τιμή του φυσικού αερίου. Στο ολλανδικό χρηματιστήριο ενέργειας το συμβόλαιο αναφοράς Ιανουαρίου (TTF) διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 98 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα