Αγορές

Ανοδικά το χρηματιστήριο, πάνω από τις 900 μονάδες ο ΓΔ


Ισχυρή ανοδική αντίδραση βρίσκεται σε εξέλιξη στο χρηματιστήριο και οι βασικοί δείκτες επανέρχονται στα υψηλά ημέρας, μετά από 4 ώρες έντονων διακυμάνσεων με υποτονική συναλλακτική κίνηση. Κατεύθυνση στην αγορά δίνουν οι τραπεζικές μετοχές, που ανακάμπτουν μετά από πολλές ημέρες απωλειών.

Κλίμα επιφυλακτικότητας στις διεθνείς αγορές, που προσπαθούν σήμερα να αποτιμήσουν "ψύχραιμα" τα διαμηνυθέντα από την Λαγκάρντ για τις προθέσεις της ΕΚΤ και την συνέχιση του προγράμματος αγορών χρεογράφων. Μικρά κέρδη της τάξεως του 0,4% καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, αναμένοντας την αντίδραη της Wall Street.

Στο ΧΑ το ψυχολογικό κλίμα βελτιώνεται και το αγοραστικό ενδιαφέρον αναθερμαίνεται, εστιαζόμενο σε λιγότερες μετοχές.Μεικτή εικόνα στο ταμπλό των blue chips, υψηλήες ημερήσιες επιδόσεις σημειώνουν μετοχές της μεσαίας και ςμικρής κεφαλαιοποίησης, που προσελκύουν το ενδιαφέρον μικροεπενδυτών, επιθετικών traders και ολιγάριθμων λόμπι.

Μετοχές και δείκτες

Μεγάλο "στοίχημα" παραμένει η παραμονή του ΓΔ στα τρέχοντα επίπεδα, πάνω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων. Μέχρι στιγμής η στήριξη αυτή αντέχει.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε νωρίτερα μέχρι -0,22% στις 897,27 μονάδες. Τώρα βρίκεται σε υψηλό ημέρας, στις 904,5 με κέρδη 0,60%.

Την ίδια ποοστιαία μεταβολή +0,60% σημειώνει και ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 2.175,8 μονάδες
 Ο τραπεζικός δείκτης "έγραψε" χαμηλό -0,37% και τώρα έχει ανακάμψει, κερδίζοντας 1,45%. Προηγείται η Attica Bank (+7%) που βρίσκεται από χθες σε τροχιά ανάκαμψης μετά από τρεις μέρες μεγάλων απωλειών. Ακολουθούν Πειραιώς  +4,7%, Εurobank και Εθνική +1,7%, Τρ. Ελλάδος +0,9%. Αμετάβλητη η Alpha.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Ελλάκτωρ +4,8%, ΕλβαλΧαλκόρ +2,7%,  ΔΕΗ +1,5%, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ +1,3%, ΕΧΑΕ +1%, Βιοχάλκο +0,5%. Στον αντίποδα Coca-Cola -1%,, Aegean, Τιτάν και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  -0,7%.

Στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση εντυπωσιάζει η Intralot με άλμα +17,8% (μετά το χθεσινό +9,8%). Ακολουθούν με μεγάλο όγκο συναλλαγών Frigoglass +5,6%, Elinoil +3%,Intracom και MIG +2,5%.

Από τις μετοχές που κινούνται πτωτικά με μεγάλο όγκο συναλλαγών, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν τα Πλαστικά Θράκης (-3,9%) και η Q&R (-3%), που είχαν ενισχυθεί τις προηγούμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις