Επιχειρήσεις

Χρ. Μεγάλου: η Τρ. Πειραιώς αποτελεί επενδυτική ευκαιρία


.

«Η Τρ. Πειραιώς δημιουργεί σημαντική αξία για τους μετόχους της και αποτελεί ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου παρουσιάζοντας τις οικονομικές επιδόσεις του εννεαμήνου στην καθιερωμένη ενημέρωση των αναλυτών..

Αναλύοντας τις φετινές οικονομικές επιδόσεις της τράπεζας, ο κ. Μεγάλου και τα στελέχη της διοίκησης επισήμαναν ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται και ορισμένοι υπερκαλύπτονται.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εξέλιξη των καθαρών εσόδων από τόκους και του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου.Το 2024 αναμένεται σταθεροποίηση του περιθωρίου, καθώς δεν θα γίνουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ. Η Τρ. Πειραιώς έχει μακροχρόνια στρατηγική hedging, την οποία θα  υλοποιήσει τους επόμενους μήνες, κυρίως όταν ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.

Οσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στην ενημέρωση των αναλυτών τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν νέα. Η κατάσταση σε αυτό το μέτωπο είναι σταθερή και δεν προβλέπεται κάποια σημαντική ανατροπή. Υπάρχει πάντως κάποιο ρίσκο, το οποίο συνδέεται με το χρονικό διάστημα για το οποίο τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά.

Το 2023 η τράπεζα δεν έχει υποχρέωση έκδοσης ομολόγων στο πλαίσιο του MRΕL. Στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα προχωρήσει σε έκδοση Tier II, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα