Επιχειρήσεις

Χωρίς... Campari η Coca Cοla 3E - Διαζύγιο με τους Ιταλούς


Ανατροπές στο χαρτοφυλάκιο της Coca Cοla 3E φέρνει η απόφαση του Gruppo Campari να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία στην Ελλάδα και να ιδρύσει θυγατρική στη χώρα.

Επί οκτώ χρόνια - από τις αρχές του 2016 - η Coca-Cοla 3E είχε την διανομή του Campari και άλλων προϊόντων του ομώνυμου ιταλικού ομίλου στην ελληνική αγορά. Σ' αυτό το διάστημα τετραπλασίασε τις πωλήσεις τους, αξιοποιώντας το εκτεταμένο και αποτελεσματικό δίτυό της.

Τώρα οι Ιταλοί φροντίζουν να καρπωθούν αυτή την επιτυχία: Δεν ανανεώνουν τη συμφωνία με την Coca Cοla 3E και αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη διανομή των προϊόντων τους, δημιουργώντας θυγατρική στην Ελλάδα.. Μέσω της νέας εταιρείας θα προωθήσουν κι άλλα προϊόντα, που δεν περιλαμβάνονταν στη συμφωνά με την Coca Cοla 3E

Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Gruppo Campari περιλαμβάνονται τα γνωστά στην ελληνική αγορά αλκοολούχα ποτά Campari, Aperol και Bulldog. Το ιταλικό γκρουπ έχει ήδη ενημερώσει την Cοca Cola 3E ότι το συμβόλαιό τους που λήγει  στο τέλος του τρέχοντος έτους, δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

 Η διακοπή της συνεργασίας έρχεται σε μιά περίοδο που η Cοca Cola 3E προσπαθεί να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο, προσθέτοντας στα αναψυκτικά μία μεγάλη γκάμα ποτών, αλκοολούχων και μη. Το χαρτοφυλάκιο της ενισχύθηκε πρόσφατα με την προσθήκη της κατηγορίας μπύρας, των προϊόντων premium μίξερ της εξαγορασθείσης Three Cents.και του ιταλικού εσπρέσο Caffe Vergnano.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα