Χρηστικά

Χορηγείται επίδομα και για το φυσικό αέριο


Τη χορήγηση και επιδόματος φυσικού αερίου, αποφάσισε η κυβέρνηση και η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στις τροπολογίες που κατατέθηκαν σε σ/ν του υπουργείου Υγείας, με τις οποίες θεσμοθετούνται τα ευνοϊκά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 της σχετικής τροπολογίας, με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών δύνανται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επιδότηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου.

Οι δικαιούχοι της επιδότησης θα είναι οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου και οι λεπτομέρειες καθώς και τα κριτήρια θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Στην κυβερνητική τροπολογία περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 20%. Όπως είχε εξαγγελθεί από τα αρμόδια υπουργεία, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα, ενώ από το εν λόγω μέτρο, το οποίο εντάσσεται στο συνολικό πακέτο παρεμβάσεων στήριξης των οικονομικών αδυνάτων, θα επωφεληθούν πάνω από 700.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Το εν λόγω επίδομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο, ενώ από τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τιμή θα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Η τιμή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα κυμαίνεται κοντά στο 1,05 λίτρο και στην επαρχία-εκτός νησιών-, στο 1,10. Για τα νησιά η εκτίμηση κάνει λόγο για τιμή 1,20 ανά λίτρο.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης