Επιχειρήσεις

Xiaomi: Αύξηση 147% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη


Η Xiaomi Corporation, εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και έξυπνων κατασκευών, με smartphones και έξυπνο hardware, συνδεδεμένα μέσω μιας πλατφόρμας ΙοΤ στον πυρήνα της, ανακοίνωσε τα μη ελεγμένα ενοποιημένα αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 («2023 Q2» ή «η Περίοδος»).

Κατά την υλοποίηση, προ εξαμήνου, των κεντρικών πυλώνων της στρατηγικής της εταιρείας για «διπλή έμφαση σε κλίμακες και κερδοφορία», η Xiaomi πέτυχε μια στιβαρή ανάπτυξη και κερδοφορία, με μία σειρά από επιχειρησιακές δράσεις να πετυχαίνουν αποτελέσματα-ρεκόρ. Εντός του Β’ τριμήνου του 2023, τα συνολικά έσοδα της Xiaomi έφτασαν τα RMB67.4 δις, που αντιστοιχεί σε 13.2% ανάπτυξη σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα RMB5,1 δις, που αντιστοιχεί σε 147% έτος-προς-έτος ανάπτυξη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τριμήνου μετά το Δ’ τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς. Κατά το Α΄ τρίμηνο του 2023 τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη έφτασαν τα RMB8,4 δις, πλησιάζοντας τα επίπεδα προσαρμοσμένων καθαρών κερδών του προηγούμενου έτους.
 
Κατά τη περίοδο, η Xiaomi συνέχισε την εφαρμογή των βασικών πυλώνων της στρατηγικής της και επέκτεινε την στρατηγική πριμοδότησης στα smartphone της. Τα μικτά, ακαθάριστα περιθώρια κέρδους σημείωσαν ρεκόρ αντίστοιχο του 21%, σημειώνοντας βελτίωση στα περιθώρια ακαθάριστων κερδών και στους τρεις κεντρικούς πυλώνες δράσης: smartphones, IoT και lifestyle προϊόντα, καθώς και υπηρεσίες internet.

Επιπλέον, η Xiaomi εξακολουθεί να βελτιώνει την αποδοτικότητα στον τρόπο λειτουργίας της και τις επιδόσεις της. Συνέχισε να μειώνει τα κόστη, να βελτιώνει τα συστήματα καταμέτρησης και καταγραφής των υλικών της, καθώς και να προωθεί τη μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Εντός του τριμήνου, τα συνολικά έξοδα της εταιρείας ανήλθαν στα RMB10,2 δις, αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 2.3% (έτος-προς-έτος). Το συνολικό απόθεμα ήταν RMB38,5 δις, που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 33.5% (έτος-προς-έτος) - δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο που σημειώθηκε τα περασμένα δέκα τρίμηνα. Το συνολικό ποσό ρευστού κεφαλαίου της εταιρείας σημείωσε ρεκόρ, ξεπερνώντας τα RMB113,2 δις.

Η περίσσεια ταμιακών πόρων αποδεικνύουν περαιτέρω ότι η Xiaomi διαθέτει ένα υγιές και αποτελεσματικό λειτουργικό μοντέλο, ενισχύοντας τα θεμέλια για μελλοντική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Xiaomi