Οικονομία

Χατζηθεοδοσίου: Να ληφθούν μέτρα για να επιβιώσουν περισσότερες επιχειρήσεις


Βαρύ αντίκτυπτο θα έχει για την αγορά και την οικονομία το δεύτερο lockdown όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, μετά από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Επιμελητηρίου, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για να επιβιώσουν όσο περισσότερες επιχειρήσεις είναι εφικτό, δεδομένων των βαρών που κουβαλούν από το πρώτο lockdown αλλά και από τη δεκαετή οικονομική κρίση στη χώρα. Διαφορετικά περισσότερες από 150.000 επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο» ενώ και η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά, όπως σημείωσε.

Στη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου επανέλαβε ότι από τα προγράμματα ενίσχυσης ρευστότητας -και από αυτά των περιφερειών- αποκλείεται ένα σημαντικό κομμάτι μικρομεσαίων αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι, τονίζοντας την ανάγκη να εξευρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξής τους σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις