Επιχειρήσεις

Χατζηδάκης: Θα φύγουν 5.500 εργαζόμενοι από την ΔΕΗ 


Τους επόμενους μήνες θα αποχωρήσουν από την ΔΕΗ περίπου 5.500 εργαζόμενοι, σύμφωνα με σημερινές (6/6) δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στην πρωινή εκπομπή του ANT1. 

Συγκεκριμένα, ο Κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου της ΔΕΗ δήλωσε ότι θα φύγουν από την επιχείρηση περίπου 5.000-5.500 εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι το προσωπικό της ΔΕΗ θα μειωθεί από τις 16.000 σε περίπου 12.000 υπαλλήλους, μαζί με κάποιες προσλήψεις που θα γίνουν, όπως ανέφερε, δίχως αυτό να έχει κόστος για τους καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα η ΔΕΗ έθεσε σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν 900 εργαζόμενοι στα λιγνιτορυχεία και στις λιγνιτικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η αποχώρηση των 900 εργαζομένων θα αποφέρει στη ΔΕΗ ετήσιο όφελος 56 εκατ. ευρώ, από αντίστοιχη μείωση της δαπάνης για μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.

Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το ΔΣ της εταιρείας, αφορά εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλων των  ειδικοτήτων, ηλικίας 55 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που συμπληρώνουν τα 55 χρόνια εντός τους τρέχοντος έτους.
Οι 900 που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, απασχολούνται στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας, που πρόκειται να κλείσουν σταδιακά έως το 2023.

Όσοι αποχωρήσουν, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση (15.000 ευρώ) συν μπόνους 20.000 ευρώ.

Ξεχωριστά προγράμματα θα “τρέξουν” αργότερα για τους εργαζόμενους στους ΑΗΣ Μελίτης και Μεγαλόπολης, καθώς και για το διοικητικό προσωπικό.

Ετικέτες ΔΕΗ