Οικονομία

Χατζηδάκης: Θα εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ


Ως «μεγάλη έγνοια» χαρακτήρισε το ζήτημα της ΔΕΗ, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής από τον προκάτοχο του Γιώργο Σταθάκη, υπογραμμίζοντας ότι «σκοπεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρίας».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το σχέδιο θα δώσει βιωσιμότητα και νέα προοπτική στη δημόσια εταιρία.

Παράλληλα, μίλησε και για τις υπόλοιπες προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του, όπως οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, οι εκκρεμότητες με τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ και των Ελληνικών Πετρελαίων, η προώθηση των διεθνών project σε αγωγούς και υποδομές φυσικού αερίου, καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε νέα οικόπεδα.

Σχετικά με τον τομέα του Περιβάλλοντος, επεσήμανε ότι θα δοθεί έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ ανήγγειλε την προώθηση σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον χωροταξικής πολιτικής, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με έμφαση στα ΣΔΙΤ.

Κλείνοντας, είπε για το Κτηματολόγιο υπογράμμισε ότι «θέλουμε να πατήσουμε γκάζι, καθώς αποτελεί εθνική ντροπή το να μην διαθέτουμε Κτηματολόγιο».