Ενέργεια

Χατζηδάκης: Σχέδια για ΔΕΗ και ενεργειακή συνεργασία


Ένα συνολικό σχέδιο ετοιμάζει η κυβέρνηση για την «αναστήλωση» της ΔΕΗ, την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την προώθηση επενδύσεων στον κλάδο. Θα το θέσει υπόψη των ευρωπαϊκών Θεσμών, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει συναινέσεις για την υλοποίηση του.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έδωσε ένα περίγραμμα των σχεδιασμών, αποφεύγοντας να μπει σε λεπτομέρειες. Αφησε πάντως να εννοηθεί ότι για το πρόβλημα της ΔΕΗ θα επιδιώξει λύσεις με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα θέματα των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου, διαμηνύοντας ότι η συνέχιση της συνεργασίας με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΗΠΑ θα είναι ο βασικός άξονας της «ενεργειακής διπλωματίας» που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Οσον αφορά την ΔΕΗ και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην εταιρεία, ο κ. Χατζηδάκης παράπεμψε σε ανακοινώσεις στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε, όπως είπε, τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τους δογματισμούς για τα ενεργειακά και έτσι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος και να προχωρήσουν  διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδύσεις».

Διαβάστε επίσης