Πολιτική

Χατζηδάκης: Ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον ΕΦΚΑ


«Ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον ΕΦΚΑ! Αυτό δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για την Action 24 Press» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει τα εξής:

«Συγκεκριμένα, 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η εξυπηρέτηση στον ΕΦΚΑ έχει αναβαθμιστεί τους τελευταίους 12 μήνες. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο και από το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές! Και ας μην ξεχνάμε ότι σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις, πριν από κάποια χρόνια, οι αρνητικές γνώμες για τον ΕΦΚΑ θα ήταν συντριπτικά περισσότερες από τις θετικές. Έτσι, το ποσοστό αυτό είναι απόδειξη και των προσπαθειών που κάνουμε για τις συντάξεις, αλλά και για την εξυπηρέτηση, με το 1555 που έχει λύσει αρκετά προβλήματα και τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια απαντημένες κλήσεις.

Παράλληλα, 44% πιστεύει ότι τα μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων έχουν αποδώσει. Από ό,τι φαίνεται η κριτική της αντιπολίτευσης ότι τάχα τα έχουμε κάνει θάλασσα και ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι, δήθεν, έχουν τριπλασιαστεί οι εκκρεμείς συντάξεις δεν έχουν πιάσει τόπο. Το γεγονός ότι το 44% βλέπει βελτίωση της εξυπηρέτησης στον πιο προβληματικό Οργανισμό του Δημοσίου - που συγκέντρωνε το 48% των παραπόνων του συνόλου του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη - σημαίνει ότι είμαστε πράγματι σε καλό δρόμο.

Όσον αφορά στα ερωτήματα για τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, τα ευρήματα της έρευνας γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα, διότι υπογραμμίζουν την προφανή δυσαρμονία μεταξύ των πολιτών και της κριτικής που μας ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ. 62% εμπιστεύεται τον θεσμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην έρευνα, το 50% συμφωνεί με τον θεσμό. Παράλληλα, 59% θα προτιμούσε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία, για να εκδώσει τη σύνταξή του.

Προσωπικά, δεν μου προκαλούν εντύπωση αυτά τα στοιχεία. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι ενδιαφέρονται να πάρουν τη σύνταξή τους. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα τους την βγάλει. Και, γιατί να μην θέλει ένας πολίτης να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ενός πιστοποιημένου επαγγελματία, ο οποίος θα του βγάλει τη σύνταξη σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και σε 45 ημέρες, χωρίς ταλαιπωρία;

Όλα αυτά δεν σας τα γράφω, για να πανηγυρίσω. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, διότι στον ΕΦΚΑ υπήρχε μια μπαχαλοποιημένη κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τη φύρδην μίγδην συγχώνευση του 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η αναγνώριση από τους πολίτες της σκληρής δουλειάς που κάνουμε στον ΕΦΚΑ, δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και να τις εντείνουμε και θα τις εντείνουμε με διάφορα μέσα και κυρίως αξιοποιώντας την τεχνολογία. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μπορούν να παραμείνουν στο πλευρό ορισμένων συνδικαλιστών του ΕΦΚΑ, αλλά να ξέρουν ότι έτσι βρίσκονται απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που ζητά να προχωρήσουμε μπροστά και να μετατρέψουμε τον ΕΦΚΑ σε έναν Οργανισμό φιλικό στους ασφαλισμένους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα