Ελλάδα

Χατζηδάκης: 570.000 συντάξεις βγήκαν σε 27 μήνες


«Ανάμεσα σε μία δράκα συνδικαλιστών και δήθεν προοδευτικών από τη μια και στους πολλούς ανυπεράσπιστους Έλληνες από την άλλη, έχω καθήκον να υπερασπίζομαι τους πολλούς ανυπεράσπιστους Έλληνες! Εκείνους που περίμεναν μήνες ή και χρόνια τη σύνταξή τους, που δεν τους σήκωνε κανένας το τηλέφωνο στον ΕΦΚΑ. Το είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το υπουργείο Εργασίας» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και επισημαίνει ότι, σήμερα, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ορατά.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει τα εξής:

«Όσα πετύχαμε, λοιπόν, στον ΕΦΚΑ, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, που σχεδιάζουμε, παρουσιάσαμε χθες σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων έχει αντιμετωπιστεί. 570.000 συντάξεις βγήκαν σε 27 μήνες, δηλαδή 1 στους 16 Έλληνες έλαβε την κύρια σύνταξή του το 2021, το 2022 και τους τρεις πρώτους μήνες του 2023 και, πλέον, οι συντάξεις εκδίδονται μεσοσταθμικά σε δύο μήνες, πιο γρήγορα, δηλαδή, από ό,τι στη Γερμανία και τη Γαλλία! Ταυτόχρονα, το 1555 έδωσε τέλος στο χάος με τα κατεβασμένα τηλέφωνα. 5,6 εκατομμύρια κλήσεις έχουν απαντηθεί, με το 70% να αφορά ζητήματα του ΕΦΚΑ.

Για να το πετύχουμε αυτό, προσπαθήσαμε να σκεφτούμε "έξω από το κουτί" λύσεις κοινής λογικής.

Σε όλες τις καινοτόμες μεταρρυθμίσεις, που θεσπίσαμε, οι δήθεν προοδευτικοί ήταν απέναντι. Όλοι αυτοί οι κοινωνικά ευαίσθητοι προτιμούν μάλλον τους πολίτες σε απελπισία!

Μπορεί να ρωτήσει κάποιος: "αρκούν όλα αυτά που κάνατε, μέχρι σήμερα;". Όχι! Και γι' αυτό προχωρούμε μπροστά, για να κάνουμε τον ΕΦΚΑ ακόμα πιο φιλικό στους ασφαλισμένους: Με την ενοποίηση των 88 βάσεων δεδομένων του σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα. Με την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών. Με τη διασύνδεση του ΕΦΚΑ με το Πληροφορικό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Με την υλοποίηση 15 νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους 15 επόμενους μήνες. Με την επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής. Με τη ριζική ανακαίνιση όλων των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών. Όλα αυτά είναι σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα φέρουν τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή και θα αλλάξουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Είναι χρέος μας όχι μόνο να υλοποιήσουμε τις παραπάνω επτά μεταρρυθμίσεις, αλλά και να διαφυλάξουμε όσες έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια στον ΕΦΚΑ, για να μην δημιουργηθούν πάλι βουνά από εκκρεμείς συντάξεις και, για να μην βιώσουν ποτέ ξανά οι πολίτες την αμηχανία να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή αξιοπρέπεια και σεβασμό στα χρόνια που εργάστηκαν και προσέφεραν στην ελληνική κοινωνία!».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα