Οικονομία

Χατζηδάκης: 4 παρεμβάσεις για το Περιβάλλον στο νέο νομοσχέδιο


Τους άξονες του βασικού περιβαλλοντικού νομοσχεδίου του Υπουργείου, που θα έρθει έως τα τέλη του μήνα, παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων, κατά τη σημερινή  καθιερωμένη – ανά δίμηνο- συνάντησή τους.
 
Ειδικότερα, ο ίδιος παρέθεσε τον σχεδιασμό και το σκεπτικό του Υπουργείου αναφορικά με:  

  • τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις,
  • τη ρύθμιση για τις οικιστικές πυκνώσεις,
  • μια σειρά από ρυθμίσεις για τα δάση και τους δασικούς χάρτες, καθώς και
  • το νέο πλαίσιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Εν συνεχεία, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι συγκεκριμένες  ρυθμίσεις προσπαθούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς. Ο κοινός στόχος αυτός είναι μια πραγματικά πράσινη πολιτική που θα έχει ως τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη».
 
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και τους ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
 
«Θέλουμε για μια ακόμα φορά να διαβουλευτούμε πριν η Κυβέρνηση παρουσιάσει τις προτάσεις. Δεν είμαστε καταδικασμένοι φυσικά να συμφωνούμε - ούτε κι εσείς άλλωστε συμφωνείτε πάντοτε μεταξύ σας - αλλά νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε διότι έχουμε πιστεύω έναν κοινό στόχο. Και πρέπει απροκατάληπτα και ειλικρινά να συζητούμε  μεταξύ μας. Θεωρούμε ότι οι προτάσεις σας είχαν, έχουν και θα έχουν προστιθέμενη αξία», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.