Πολιτική

Χαρίτσης: Σταθερότητά σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας


«Το κρίσιμο διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι ποια κυβέρνηση θα υπάρχει στον τόπο και κυρίως με τι πρόγραμμα θα κυβερνήσει. Δικός μας στόχος είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον «Real Fm 97.8». «Το ζήτημα δεν είναι η απλή εναλλαγή διακυβέρνησης αλλά να εφαρμοστούν διαφορετικές πολιτικές» σχολίασε  χαρακτηριστικά. 

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που πατά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οδηγεί σε αθρόους πλειστηριασμούς» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς μιλάμε για πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι να υπάρξει αντικατάσταση του Πτωχευτικού νόμου της ΝΔ από ένα ολιστικό πλαίσιο για την διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους. Με κούρεμα της αρχικής οφειλής, προστασία της πρώτης κατοικίας και ένα αποτελεσματικό πλαίσιο εξωδικαστικής ρύθμισης» συνέχισε. «Σήμερα έχουμε ένα σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πιστωτών, που οδηγεί σε κοινωνική καταστροφή. Σύντομα θα παρουσιάσουμε το δικό μας ισορροπημένο πλαίσιο με προστασία της κοινωνίας». 

«Καταθέτουμε την πρότασή μας σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού φάσματος, στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. «Θα κρατικοποίησουμε την ΔΕΗ για να σταματήσει να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας και να παίξει το ρόλο της ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας; Θα φορολογήσουμε πραγματικά τα υπερκέρδη; Θα μειώσουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα; Θα προχωρήσουμε σε ένα νέο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια με προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών;» πρόσθεσε και κατέληξε: «Αυτά είναι τα ζητήματα στα οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα