Πολιτική

Χαρίτσης: Οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό


Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση δέχεται πόλεμο από πολιτικούς κύκλους με στόχο να δημιουργηθούν τριγμοί στο εσωτερικό της, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας «Στο Κόκκινο», τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει περάσει τα πολύ δύσκολα τελευταία 3,5 χρόνια με επιτυχία. Τώρα έχουμε περάσει σε νέα φάση. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Οποιεσδήποτε προσπάθειες πολιτικών και οικονομικών κύκλων να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση θα πέσουν στο κενό». 

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας σημείωσε «ότι οι προσπάθειες αυτές θα ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά χωρίς επιτυχία».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μεγάλο διακύβευμα της επόμενης ημέρας είναι το ποιος θα διαχειριστεί και πώς την πορεία της χώρας. Για αυτόν τον λόγο το παλιό πολιτικοοικονομικό σύστημα θα παίξει τα ρέστα του για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες επαφές με εκατοντάδες θεσμικούς επενδυτές αλλά και στελέχη της κυβέρνηση των ΗΠΑ ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι το κλίμα έχει αλλάξει, το ερώτημα που απασχολεί δεν είναι αν η Ελλάδα θα βγει από την κρίση αλλά το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα και πού θα γίνουν επενδύσεις.