Πολιτική

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να ξαναβγάλει την ελληνική κοινωνία από την κρίση


«Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια μέσα από τον τοξικό συνδυασμό του πρωτοφανούς σκανδάλου των υποκλοπών και των καθημερινών ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News της Κυριακής».

Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι «ζούμε το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης που στρέφεται κατά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος». «Ο πρωθυπουργός αντί να αναλάβει τις ευθύνες του επιμένει σε μικροπολιτικά παιχνίδια», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το τσουνάμι της ακρίβειας με χάρτινα φράγματα και καταθέτει στον προϋπολογισμό του 2023 ανεδαφικούς στόχους» υπογραμμίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Στηλιτεύει, επιπλέον, την κυβέρνηση για «την στρατηγική της επιλογή να απαντήσει στην ενεργειακή κρίση με επιδόματα τα οποία συντηρούν την αισχροκέρδεια» και επισημαίνει ότι «δαπανάται δημόσιο χρήμα όχι για να ανακουφιστούν οι πολίτες ή να θωρακιστεί η οικονομία, αλλά για να μην διαταραχθεί η ακραία κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας». «Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί συστηματικά με ποικίλους τρόπους μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στερώντας πολύτιμους πόρους από αυτούς που τους έχουν πραγματικά ανάγκη: μικρομεσαίους, εργαζόμενους και νοικοκυριά» προσθέτει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε την πρώτη δέσμη μέτρων, όπως η επιβολή πλαφόν στη λιανική και χονδρεμπορική αγορά και η μείωση των ειδικών φόρων στην ενέργεια και στα καύσιμα, ήδη από το καλοκαίρι του 2021» υπενθυμίζει ο Αλ. Χαρίτσης. Και συνεχίζει «τα μέτρα αυτά είναι απολύτως αναγκαία αλλά δεν είναι από μόνα τους αρκετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει στην ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς, φορολόγησης των υπερκερδών, πάταξης της αισχροκέρδειας και μετάβασης της ΔΕΗ σε μία νέα εποχή υπό δημόσιο έλεγχο και λογοδοσία».

«Οι εκλογές θα έχουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα αναδείξουν μία νέα ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κληθεί, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν, να ηγηθεί της συλλογικής προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης. «Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο έργο και ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Μπορούμε να τα καταφέρουμε με ένα πρόγραμμα που θα βάλει φρένο στην ακρίβεια και την ίδια στιγμή θα ανοίγει το δρόμο για τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η εποχή μας», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα