Πολιτική

Χαρίτσης: Λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη ή μία νέα αρχή για τη χώρα;


Στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρεται στην συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής», ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και εξηγεί: «Η απόφαση μας να καταθέσουμε πρόταση μομφής προκύπτει από την αυτονόητη δέσμευσή μας να υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία με κάθε δυνατό μέσο».

Προσθέτει ότι «το Μέγαρο Μαξίμου του κ. Μητσοτάκη ενορχήστρωσε μια δυσώδη επιχείρηση παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Αυτό είναι δεδομένο, όσο και αν προσπαθεί ο ίδιος και οι μιντιακοί υποστηρικτές του να μετατοπίσουν τη συζήτηση».

Μιλώντας για το πρόβλημα της ακρίβειας υπογραμμίζει: «Η απάντηση στην ακρίβεια είναι μία: σύγκρουση με τον πυρήνα της κρίσης. Προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του ενεργειακού με αναμόρφωση της αγοράς, κρατικοποίηση της ΔΕΗ και φορολόγηση των υπερκερδών. Το δεύτερο βήμα είναι η στήριξη του εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα». Τονίζει την ανάγκη για «εντατικούς ελέγχους στην αγορά» και προσθέτει ότι «στόχος μας η ελληνική κοινωνία να εγκαταλείψει τη ζωή με τα κουπόνια της νέας φτώχειας».

Αναφέρεται στο ιδιωτικό χρέος λέγοντας ότι «γίνεται ξανά το μεγάλο αγκάθι της ελληνικής οικονομίας» και υπογραμμίζει το σχέδιο του για «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής, κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου της ΝΔ και προστασία της κύριας κατοικίας για τους πιο ευάλωτους».

Σε σχέση με τις εκλογές και τις προοπτικές προοδευτικής διακυβέρνησης, ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει ότι «όλες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις θα κληθούμε να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε στο κεντρικό δίλημμα: συγχωροχάρτι και λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη ή μία νέα αρχή για τη χώρα;».

Ο κ. Χαρίτσης καταλήγει λέγοντας: «Το αποτέλεσμα των εκλογών θα διαψεύσει εκείνους που υποτιμούν τους πολίτες. Και θα δημιουργήσει νέες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα κληθεί να ηγηθεί της ανορθωτικής αυτής πορείας μέσα από μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα