Αγορές

Χάνει έδαφος η Wall Street, νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εμπόριο


Σε πτωτική τροχιά, με διστακτικές κινήσεις των επενδυτών, εμφανίζονται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street. Στο επίκεντρο βρίσκεται πάλι η κόντρα Ουάσινγκτον - Πεκίνου καθώς δεν διαφαίνεται κάποια απτή λύση. Υπό αυτό το πρίσμα, σε συνδυασμό και με άλλα αρνητικά στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία, πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για ερχόμενη αισθητή επιβράδυνση.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ πριν τη λήξη της διορίας για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας την 1η Μαρτίου. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα στο 2,64%.

Παρόμοια παραμένει και η εικόνα στην Γηραιά Ήπειρο αν και μετά τα χθεσινά άσχημα νέα για το σύνολο της Ευρωζώνης, το κλίμα υποστηρίχθηκε ελαφρώς από τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές, που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Έκδηλη είναι η αβεβαιότητα για μια ακόμη μέρα όσον αφορά την υπόθεση Brexit. Σε τελευταία νέα, η Τερέζα Μέι συμφώνησε χθες να επιστρέψει στις Βρυξέλλες πριν από τα τέλη του μήνα, για περαιτέρω συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Οριακή άνοδο 0,10% σημειώνει το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου στα 52,65 δολ. το βαρέλι. Μικρή άνοδο 0,20% σημειώνει ο χρυσός στα 1,315 δολ. η ουγγιά.

  • Dow Jones -0,65%
  • Nasdaq -0,65%
  • S&P500 0,55%

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης